0405450280 info@jymylentis.fi

Nurmon Jymyn B-tytöt voittivat suomenmestaruuden Sastamalassa 13.-14.2024 pelatussa B-tyttöjen SM-finaaleissa. Joukkue pelasi koko finaaliviikonlopun häviämättä erääkään ja finaalipelissä pelissa kaatui hopealla sijoittunut Mikkelin Passarit 2-0 (25-21, 25-15). Nurmo pelasi koko kauden pysyen ainoana joukkueena A-poolissa. SM-hopealla sijoittunut Mikkeli aloitti alemmasta poolista parantaen koko ajan peliään ja sijoitustaan. Finaalipelissä nähtiinkin kaksi ikäluokkansa huippujoukkuetta sekä loistavasta kannustava yleisö asiaan kuuluvasti.

Sastamalassa pelattu SM-finaaliturnaus oli järjestetty kolmella eri hallilla. Pääpelipaikkana toimi VaLePa:n liigajoukkueen kotihalli Vexve-Areena, jossa myös finaali pelattiin. Turnauksen aikana näkyi vahvasti lentopallon vahva asema Sastamalassa. Aloitusjuhlassa järjestäjän osalta sekä Sastamalan kaupungin osalta tuotiinkin esille lentopallo ja sen merkitys paikkakunnalle. Puheen mukaan Sastamala oli julistautunut lentopallon Suomen pääkaupungiksi.

Nurmon joukkueen osalta ikäluokan 2007-syntyneet tytöt tekivät kovan tuloksen voittaen kolmena vuotena peräkkäin ikäluokkansa suomenmestaruuden. Ensimmäisenä C-vuotena ei pelejä pelattu koronan vuoksi, mutta tämän jälkeen Nurmo on voittanut ensin C-ikäluokassa ja tämän jälkeen kahdesti B-ikäluokassa suomenmestaruuden. Nurmon Jymyn tyttöjen kovasta ikäluokasta kertoo myös se, että joukkueen muut pelaajat (08-syntyneet) olivat mukana viime vuonna mestaruuden voittaneessa joukkueessa. Joukkueen nuorimmalle pelaajalle Fonja Mäki-Knuuttilalle kyseessä oli nyt ensimmäinen suomenmestaruus.

Joukkueenjohtaja: Miika Tuominen

Nurmon Jymyn joukkueesta turnauksen tähdistöön valittiin joukkueen passari Sanni Siika-aho, yleispelaaja Annika Koivuniemi, libero Elsi Karjanlahti ja keskitorjuja Iiris Rajamäki.